acard to kwas acetylosalicylowy czyli aspirya i tylko rozrzedza krew zapoiegajac miazdzycy, zawalom itd. doraznie jak Ci w czaszce pulsuje sok z cytryny, na codzien kefir, zsiadle mleko z cynamonem nie zalowac, owoce aroni, ale cytryna dziala po kilku minutach i jest najlepsza, magnez z B6, duzo plynow zero slonego a juz soli jako takiej to [...]
własnie spożycie sodu (soli) w sporej ilosci powoduje zatrzymywanie wody w organizmie.....ale sód trzeba spożywać bo jest potrzebna naszemu organizmowi ale co za dużo to nie zdrowo ja szczerze sporo sole potrawy....warzywa , płątki , jajka..............
[...] jest ograniczenie spożycia soli. Należy przede wszystkim unikać dosalania, a także potraw słonych: wędzonych mięs, ryb, wędlin. W zamian uwzględniać produkty zawierające dużo potasu, szczególnie warzywa i owoce. Korzystnie także spożywać produkty o wyższej zawartości wapnia i magnezu. Doskonałym źródłem wapnia jest mleko i produkty mleczne [...]
to zalezy jak duzo sodu czerpiesz z produktów w diecie. jesli minimalne ilosci, to mozesz uzywac nieco soli. ja uzywam Himalajskiej. poza tym poczytajcie sobie o aldosteronie ;-)
po jednej : "Po pierwsze dieta. Mam pewne osiągnięcia w tej dziedzinie, z wagi 85kg spadłem na 64. 7kg miesięcznie Nie jest łatwo,ale można wytrzymać.Tylko warzywa,owoce a mięso jedynie raz w tygodniu i to gotowane bez soli. Dużo wody nie gazowanej ( ok 4.5l dziennie ) , poza tym,żebyś miał trochę siły,aby jeszcze chodzić kup sobie [...]
[...] Twoim wieku ale posiłki w tych samych godzinach , nie jedzenie tak zwanych śmieci typu chipsy , batony . Ogranicz spożycie cukru i soli spożywczej . W tym dziale znajdziesz dużo ciekawych informacji na temat żywienia - http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie-f10.html I przypominam iż jest to dział dla niezarejestrowanych . Zmieniony przez - Makaveli01 [...]
[...] z wysokiego przemiału, czyli takiej w niewielkim stopniu przetworzonej i zawierającej najwięcej cennych składników. Może być z maki pszennej lub żytniej, ale zawsze zawiera dużo więcej witamin i soli mineralnych, niż klasyczny. Dodatkowo, makaron z mąki durum i mąki pełnoziarnistej cechował się będzie niższym IG, co powodowało będzie mniejsze [...]
soli nie eliminuj. Jak możesz używaj morskiej. o cukrze nie będę się rozpisywał, gdyż zostało już o nim napisane wystarczająco dużo (możesz poszukac w wyszukiwarce na tym forum), ale nie powinno być go w diecie. pzdr
- sok z buraka (buraki całe, ale spożyte wcześniej z racji konieczności ich strawienia) - szczypta soli (nie za dużo skoro pod sporty walki i nie oczekujemy efektu nadmiernej pompy) - beta - alanina I myślę na początek to wystarczy w zupełności
[...] dobrze wypłukać go pod bieżącą wodą i ewentualnie wyprać lub użyć ponownie bo wiadomo że od jednego razu zaraz nie będzie nie wiadomo jak brudny. Aczkolwiek najlepiej przeznaczyć sobie specjalne do tego ręcznik 1.2 który będzie wykorzystywany tylko w tym celu i właśnie nawet prać go ręcznie żeby tej soli zbyt dużo w pralce się nie kręciło
od ilu dni się trzymasz i ile polecaiło? proponuję nie dawać takich dawke soli jak 5g, bo to zbyt dużo. warto zwiększyć ilosc tłuszcz- dajac tłuste ryby, orzechy, migadły, siemię lniane, oliwę z oliwek / olej lniany / olej kokosowy warto zwiększyć także trochę ilość białka posiłki takie jak sama kasza gryczana to kiepiski pomysł, lepiej jeśc [...]
po lekkim treningu proponuje 3 dni przerwy, po srednim 4-5 a po ciezkim ok tygodnia, miesnie rosna jek sie regeneruja a regeneruja sie jak odpoczywaja, a co do diety to: duzo bialka(proteiny-wszelkiego rodzaju mieso, zwłaszcza wołowe, drob, ryby), mało weglowodanow, mleka nie nalezy spozywac, mala ilosc plynow(dzienna porcja nie moze przekraczac 6 [...]
adrian na etykiecie nic nie jest po***ane wlasnie porcja to 5g w 15tu gramach (dzienne porcji=3miarkach) 12g to substancje aktywne w tym 4g dobrze wchłanialnych soli kreatyny - to duzo biorac pod uwage dodatki. polecam brac wg etykiety i na cykl 2 opakowania po 500g starcza na długo i jest bardzo efektywny.
jeżeli spożywasz produkty nieprzetworzone i niskoprzetworzone to możesz śmiało sobie dosalać zarówno posiłki jak i wodę, natomiast jeżeli korzystasz w dużej części z gotowych przetworzonych produktów to musiałbyś się pochylić w tablekach nad obecnością soli, bo faktycznie może jej wyjśc dużo
podłączam się do tego co napisano wyżej, szynka jako taka, ta prosto ze sklepu nie jest dobrym pomysłem, jak każdy przetwór mięsny jest średnio lub mało wartościowa - mało białka, dużo tłuszczu, soli i różnego typu E
[...] dzięki. A jak wygląda sprawa z piciem, tutaj kilka prostych pytań mam... 1. Nie lubię wody samej, takiej zwykłej źródlanej. Czy np smakowy żywiec zdrój będzie zły? Jest tam dużo cukru? 2. Jest różnica w piciu dużych ilości "na raz" do posiłku a ciągłych łyczkach przez cały dzień? Jakieś wskazania? Przy którymś z tych coś lepiej działa w [...]